01-09-2012

Uge 36 - Bliver du gal? Du kontrollerer det selv... Skrevet af Jeppe Laponnel Du kontrollerer se

Bliver du gal? Du kontrollerer det selv...

Du kontrollerer selv dine følelser

 

Du kører på arbejde og pludselig er der en anden bilist der skærer ind foran dig, og tvinger dig til at stå helt op på bremsen. 

Du bliver irriteret, og det sætter stemningen for resten af din formiddag.

En af dine kolleger melder sig syg – igen – igen og er skyld i at du får dobbelt så travlt resten af dagen. Du er ved at eksplodere….

 

Du skal holde en havefest og have en hyggelig dag med alle dine venner og familie – men pludselig vælter det ned med regn og alle dine planer er ødelagt. Du er skuffet og forbander den danske sommer….

 

Du kender helt sikkert disse følelser….

 

Forestil dig, hvordan det ville være at kunne kontrollere disse følelser lidt bedre, og bare kunne ryste dem af dig, sammen med alle de andre små irriterende ting der sker i løbet af en dag.    

 

Det er helt normalt, og i orden at blive irriteret over ting der driller. Men alt for ofte så overreagerer vi, og det starter en domino effekt på alle andre områder af vores liv. En domino effekt der forhindrer dig i at se de positive ting, ved noget som helst.

 

Det at kunne kontrollere sine følelser er en udfordring for alle mennesker – I alle aldre. Men det kan lade sig gøre – og den eneste der er ansvarlig for det er DIG!!

 

Du er 100% ansvarlig for hvordan du reagerer og handler. Der er ingen andre der kan få dig til at reagere og handle på en bestemt måde.

 

Og husk på: Ingen situation har en mening før du giver den det.

 

Du har altid magten til at ændre på dit liv, ved at ændre din reaktion på det der sker.

 

Ja-ja siger du men hvordan? Der er heldigvis en del ting du kan gøre. Det kræver helt sikkert en del øvelse, men der er en masse fordele ved det.

Både dine omgivelser og dit blodtryk vil takke dig for det.

 

 

  • Vær god ved dig selv. Sørg for at være i en god fysisk og mental tilstand. Hvis du er det, så vil du også have meget mere overskud til at kunne håndtere det livet smider i hovedet på dig, på en god måde. Hvis du er stresset og træt så overreagerer du alt for let.
  • Find ud af hvordan vrede og frustration egentlig føles – både i dit hoved og i din krop. Det lyder helt basalt – men mange mennesker er ikke ret meget i kontakt med deres egne følelser. Specielt hvis de er stressede og presset. Er du det? Hvis du er afskåret fra at kunne mærke dig selv og dine følelser, så er der en meget større chance for at du handler uoverlagt.
  • Sørg for at komme ud af den stressfulde situation og gå en tur. Tag den tid der skal til for at du kan behandle dine følelser og tanker. Måske er det en gang imellem nok bare at tage en dyb indånding, og så lige få fokus på plads i nogle sekunder. Måske skal du bare lige tælle til ti.
  • Tal med nogen som lytter til dig – uden at bedømme og vurdere.
  • Find en midlertidig distraktion. Foretag dig noget der får fjernet dit fokus fra det der irriterer dig.
  • Handling. Tænk over hvordan situationen kan ændres til noget positivt, og tag skridt til at gøre dette – med det samme. Husk på at ethvert problem også indeholder løsningen. Måske skal det bare vendes 180 grader – eller måske er det er tegn på noget du skal have ændret.
  • Kommunikér dit ønske om ændringer ud, og få andre til at hjælpe dig.
  • Tænk mere på “Hvad er rigtigt” fremfor “Hvad er forkert”. Sørg for altid at fokusere på at finde løsningen – fremfor at fokusere på hvad der er galt. Kun på den måde kan du komme videre. Så kan du altid senere kigge på, hvordan du undgår at få samme problem igen.

 

Din attitude er dit sinds malerpensel. Den kan farve enhver situation…..