Inspirations artikler

Fantasi og kreativitet er blot intelligens der morer sig. Fantasi er vigtigere end viden. For mens viden peger på alt det, som er, peger fantasi på alt det, der vil komme.EN AF MINE HOBBY's ER AT FINDE INSPIRATION I ARTIKLER OG BILLEDER SOM INDEHOLDER HUMOR, CITATER , MOTIVATION OG INSPIRATION SÅLEDEST JEG KAN GØRE EN POSITIV FORSKEL PÅ JOBBET OG I FRITIDEN .


JEG SØGER PRIMÆER INSPIRATION INDENFOR  NLP, STORYTELLING, APPRECIATIVE INQUIRY, STRESS, SELVORGANISERING, HUMOR, LEDELSE, SALG, INNOVATION, KREATIVITET, COACHING, MENTORING, PERSONLIG UDVIKLING, PRÆSENTATIONSTEKNIK, ICEBREAKER, BRAINTEASER, OPTISKE ILLUSIONER, POSITIV PSYKOLOGI MV.MINE ROLLEMODELLER OG INSPIRATIONSKILDER ER BLA. TORBJØRN JØRGENSEN, STEPHEN R. COVEY, ARNE NIELSSON, JOHN EVAN-JONES, MARIANNE FLORMAN, CARSTEN SOMMERSKOV, PETE ANDERSEN MFL.
CITAT:
Gør det fordi du altid har drømt om det.
Gør det hvis det føles rigtig.
Gør spørgsmål til svar.
Gør fantasi til virkelighed.
Gør det hvis du tør.
Gør det hvis du kan.
Gør det hvis du ikke kan lade være.

7 gode vaner på 7 dage

 

 

Vaner gør os trygge og sikre, med de kan også forhindre os i at opnå det, vi drømmer om.


Dit liv består af en lang række vaner. Du sidder måske i den samme stol og ser fjernsyn hver aften, du sover i den samme side af sengen, og din dag er først rigtig begyndt, når den obligatoriske kop kaffe er skyllet ned. Mange af disse små, daglige ritualer er vi sjældent bevidste om, men de har en stor påvirkning på vores sundhed og mentale velvære. Vaner gør os trygge og sikre, men de kan også forhindre os i at opnå det, vi drømmer om. Med disse gode råd er du igang med et bedre liv på bare 7 dage.

Dag 1: Få en rigtig god morgen
Dag 2: Erstat negative overbevisninger med positive
Dag 3: Gør det nu
Dag 4: Find dine kilder til vedvarende energi
Dag 5: Sig nej - og skab plads i kalenderen
Dag 6: Sig ja - og lev livet
Dag 7: Forankring: dit nye liv i et mantra

DAG 1
FÅ EN RIGTIG GOD MORGEN
For at få en god dag, må du tage fat allerede fra morgenstunden. De allerførste tanker, du gør dig, præger indstillingen til resten af din dag.
Et par sætninger a la »Hvor ser du smuk ud i dag«, »Dette bliver en god dag”, »Jeg glæder mig til...« får dig godt fra start.
SÅDAN GØR DU: Kig dig selv i spejlet, sig god morgen og: »Dette bliver en dejlig dag, fordi...« (afslut selv sætningen).
DIN BONUS: Godt humør og en god start, der vil vare resten af dagen. 

DAG 2
ERSTAT EN NEGATIV OVERBEVISNING MED EN NY OG POSITIV
Overbevisninger er, hvad vi tror om os selv og andre. Det, vi tænker, bliver til følelser, og vores handlinger er en direkte forlængelse af disse følelser. Så den, du er i dag, er et resultat af alle dine fortidige tanker. Og de tanker, du vælger i dag, vil gøre dig til den, du er i morgen. Positive overbevisninger bliver derfor til positive følelser, som igen skaber positive handlinger. Modsat gælder det fornegative overbevisninger. Siger du til dig selv: »Jeg er tyk« vil denne tanke automatisk forplante sig i kroppen som negative følelser og få dig til at handle stik modsat af, hvad der måske er din egentlige hensigt: at blive slank. »Hvordan kan jeg blive slank på en spændende måde?« er et langt mere effektivt spørgsmål og overbevisning og vil straks sætte en målrettet kædereaktion i gang i din hjerne. Hjernen vil arbejde på at finde løsninger, og dens drivkraft er ordene »slank«, »spændende« og »hvordan«. For ikke at tale om de energiske følelser, disse positive ord vil fremelske i din krop. Og når vi føler os godt tilpas og motiverede, vil vores handlinger også være positive og føre os til opfyldelse af vores ønsker.
SÅDAN GØR DU: Skriv en negativ overbevisning ned. Lav den negative overbevisning om til en mere positiv en af slagsen. Gentag den nye og positive overbevisningfor dig selv – gerne højt – 3 gange om dagen. Skriv den eventuelt ned, og gør den synlig i øjenhøjde: på badeværelset,i klædeskabet, ved dit arbejdsbord. Læg den ind som en gentagende opgave i din mail-kalender,så du hver morgen bliver mindet om din positive overbevisning.
DIN BONUS: Du lærer, at du faktisk kan styre dine tanker. Denne nyvundne energi bringer dig fra offer til herre over dit eget liv. Du får større selvtillid og et bedre forhold til dig selv. 

DAG 3
GØR DET NU
Lige som gode tanker i sidste ende munder ud i gode handlinger, kan vi også vælge at starte med de gode handlinger – så følger gode følelser og positive tanker med. Som når vi endelig får taget os sammen til en løbetur. »Hvorfor gør jeg ikke dette noget oftere?« tænker vi bagefter, og så er vi allerede i gang. Nogle gange er det bare om at gøre det, komme i gang og ikke tænke så meget over tingene.
SÅDAN GØR DU: Vælg et eller andet, du har udskudt i lang tid, og som du efterhånden bruger mere tid på at tænke på at gøre, end du rent faktisk gør det. Måske skal der ryddes ud i hjem eller tanker, løbeskoene skal luftes eller symaskinen skal støves af.
DIN BONUS: Du får ryddet op, ryddet ud, repareret, sorteret, smidt de ekstra kilo. Vær klar til at få større selvtillid og blive stolt af dig selv. Og så er sandsynligheden for, at du gør det igen, væsentligt forhøjet.

DAG 4
FIND DINE KILDER TIL VEDVARENDE ENERGI
Hvis vi ikke holder pauser og tanker op med fx mad og drikke, tærer vi på energidepoterne. Så sørg for jævnlige time-out‘er, hvor du får indhentet ny energi. For nogle er det mere motion, der skal til, for andre er det en god bog, at spise flere mellemmåltider, drikke mere vand eller fem minutters powernap på sofaen. Er du ikke vant til at prioritere dig selv og dine egne behov, kan det være svært at mærke, hvad der er godt for dig. En god start kan derfor være at tage nogle timer i yoga, meditation eller pilates for at genetablere den tabte kropsbevidsthed. Så vil du efterhånden komme så meget i kontakt med dig selv, at du igen vil være i stand til at høre din egen indre stemme, der ikke er i tvivl om, hvad der er godt for dig.
SÅDAN GØR DU: Skriv 3 ting ned, der giver dig energi. Spørg dig selv, hvordan du kan få mere af disse 3 energigivere ind i din hverdag. Skriv det ned. 
DIN BONUS: Du har nu tre forskellige værktøjer, der sikrer dig en jævn strøm af energi – hver dag, hele dagen. 

DAG 5
SIG NEJ – OG SKAB PLADS I KALENDEREN

Ryd din kalender ved at sige nej lidt oftere. Den frigjorte tid kan du bruge til at lave det, du synes er sjovt. Eller hvad med slet ikke at lave noget som helst, snuppe en god kop te og kigge ud i luften?
SÅDAN GØR DU: Velkommen til 10-10-10-øvelsen, din genvej til befriende nej‘er og bedre beslutninger.
• Hvad sker der om 10 minutter, hvis jeg siger nej? 
• Hvad sker der om 10 måneder, hvis jeg siger nej?
• Hvad sker der om 10 år, hvis jeg siger nej?
Mange forhastede ja‘er kan reddes ved hjælp af disse tre enkle men effektive spørgsmål. Og husk: øvelse gør mester.
DIN BONUS: Mere fritid og tid til lystbetonede aktiviteter - og med det en større livskvalitet.

DAG 6
SIG JA – OG LEV LIVET
Jo bedre du bliver til at sige nej, jo mere kalenderplads og overskud til at sige ja får du. Glæd dig til alle de sjove og dejlige oplevelser, du nu vil give mere plads i din hverdag.
SÅDAN GØR DU: Forventningens glæde: Skriv 3 ting ned, som du virkelig glæder dig til at få mere tid til fremover.
DIN BONUS: Ved at formulere fremtidige glæder nyder du allerede nu en forsmag på det, du kan glæde dig til; når det virkelig sker, at du har frigivet tid til at motionere jævnligt, endnu mere tid til dem, du holder af, eller noget helt tredje, der giver mening for dig. Og så skaber du ekstra motivation, der sikrer, du faktisk gør det, du har sat dig for.
 
DAG 7
FORANKRING: DIT NYE LIV I ET MANTRA
Nu har du været flittig i seks dage. Hvordan føles det? Gør dig klar til at fuldende ugen og din fornemme indsats med et slogan eller et mantra, der holder dig på sporet, og som du altid kan hive frem på dage eller i en situation, hvor du har brug for ekstra støtte.
SÅDAN GØR DU: Vælg et mantra, der giver mening for dig. Eksempler på positive mantraer er:
Jeg har styrke i mig selv.
Jeg er åben og påvirkelig af alt det gode.
Universet elsker og støtter mig.
Jeg elsker mit liv, jeg er tryg, stærk og uafhængig af andre.
DIN BONUS: Dit mantra sikrer dig fokus og motivation til at fortsætte det gode arbejde.

DAG 8-14
FORFRA. NU DA DU ER I GANG, ER DER INGEN GRUND TIL AT VENDE OM.

Din bonus ved at fortsætte uge efter uge: Nyd den selvforstærkende effekt, der gør det gradvist nemmere at blive ved. Efterhånden vil positive overbevisninger, motiverende roser til dig selv i spejlet og mere plads i kalenderen give dig mulighed for at leve livet mere og mere, som du inderst inde ønsker.

Sådan takler du din succes: Drømme, der bliver til virkelighed, kan være overvældende. Endelig at leve det liv, vi ønsker, følges ofte overraskende af dårlig samvittighed, skyld og sorg. Måske føler vi ikke, vi fortjener at have det så godt, som vi nu har fået det. Vi kan opleve sorgen over alle de tabte år, hvor vi ikke har turdet eller formået at leve livet, som vi godt kunne tænke os det. Anerkend processen, nyd dig selv, vær stolt over, at du gør noget godt for dig selv – og ved at være noget for dig selv er så meget for andre.

LÆS MERE:

»Forny dig selv – vejen til bedre adfærdsmønstre.« Af Wayne W. Dyer, Borgens Forlag. 125 kr.

»Jeg kan!« Af Louise L. Hay, Borgens Forlag. 159 kr.