06-07-2012

Uge 28 - Definitionen på succes.... og Brug ordene: Du eller Dig!


 

 

 

 

 

 

 

1) Definitionen på succes....

Succes er slutresultatet af at gøre:

  • De rigtige ting....
  • På den rigtige måde....
  • På det rigtige tidspunkt...
  • Af de rette årsager....

Hvis du konsekvent gør disse fire ting - hvad kan du så gøre mere?

I min verden ikke mere...

Tænk altid på, at lige meget hvor effektivt du gør tingene - hvis det er de FORKERTE ting du gør, eller hvis du gør dem af de FORKERTE grunde, så vil du aldrig kunne have hjertet med - og du har tabt allerede inden du er begyndt.2)
Brug ordene: Du eller Dig!


De fleste af os har lært, da vi var børn, at når der blev talt direkte til os, så skulle vi lytte. Derfor er mange mennesker "programmeret" til at være aktiv lyttende, når der bliver talt direkte til dem.

Alligevel er der mange, der glemmer at bruge denne viden bevidst, når de kommunikerer til flere mennesker på en gang. Det er ikke sjældent, at jeg f.eks. hører en leder tale til sine medarbejdere ved at bruge ord som:

- I vil jo gerne...
- Man må af og til...
- Det er jo også jer, der...

Problemet ved sådanne formuleringer er bare, at de rammer INGEN. Hverken I, man eller jer.

Der er ikke noget galt i, at du bruger disse ord, når du taler til flere mennesker på én gang, men vil du være mere effektiv i din kommunikation så brug ordene: Du eller Dig!


- Du vil jo gerne...
- Du må af og til...
- Det er jo også dig, der...

De to ord er personlige og de får modtageren til at lytte bedre efter. Ja! Du vil måske føle dig en smule fjollet, når du for første gang står foran en gruppe mennesker og siger "du" til dem, men tro mig:

Selv om de måske studser over det i starten, så når dit budskab bedre igennem, fordi du målretter det mere til den enkelte person end til en hel gruppe