02-11-2014

Uge 45 2014 : Få tre nemme råd til, hvordan du kan øge chancen for at gøre et godt første indtryk.

At møde nye mennesker kan være en kikset affære, hvis man ikke forstår sig på samtalekunst og pli. Læs her hvordan du bedst "sælger" dig selv. 

Det første blik. De første ord. Eller det første håndtryk.

Alt sammen menneskelige møder, der kan få fatale konsekvenser for dit liv. Møder, som du sandsynligvis ofte ville ønske havde forløbet anderledes.

 

Det er vidt forskelligt, hvad man tænder på, og hvad man bliver frastødt eller irriteret over.

Derfor er det også stort set umuligt at give gode råd om, hvordan man giver et godt førstehåndsindtryk til en specifik person.

Men der er tre universelle råd, som er gode huske, når man første gang skal møde en anden person på en date eller i en anden sammenhæng. Det fortæller sexolog og parterapeut Jesper Bay-Hansen.

1) Vær nærværende

Når du skal gøre et godt indtryk på en anden person, så skal du give personen din udelte opmærksomhed og dit fulde nærvær.

Du virker uengageret, hvis du eksempelvis tjekker din mobiltelefon hele tiden, eller du har vandrende tanker, så du glemmer at lytte efter.

Så sluk mobiltelefonen og give personen over for dig din fulde opmærksom.

2) Hold øjenkontakten

Det hænger sammen med det ovenstående om at være nærværende.

En person, hvis blik farer rundt i lokalet, virker til at være interesseret i alt andet end personen foran sig, og det kan være meget svært at få dybde i samtalen uden øjenkontakt.

3) Balancer tale og lytning

Hvis du skal gøre et godt indtryk, så tænk over, hvor meget du taler, og hvor meget du lytter. Der skal være en god balance.

Nogen bliver skræmt væk, hvis de møder en person, der taler som et vandfald om sig selv og ikke virker interesseret i at lytte.

Andre bliver skræmt væk af stille personer, som man skal hive et hvert enkeltstavelses ord ud af for at få gang i en dialog.