24-03-2012

Uge 13 - Sidder du fast i ubeslutsomhed?

Sidder du fast i ubeslutsomhed?

 

Enhver ny beslutning du skal træffe, som har betydning for dit privatliv eller karriere, de mennesker du har omkring dig og dit indre liv, er stort set altid forbundet med frygt, usikkerhed, tvivl og sårbarhed.

- Skal, skal ikke?

- Hvad vil der ske?

- Hvad vil konsekvenserne være?

- Kan jeg klare det?

Ingen af os er supermænd og superkvinder og vi skal heller ikke være det. For hverdagens helte er evnen til at vise styrke og sårbarhed lige vigtige ingredienser i et rigt liv.

Deri ligger det virkelige mod.

 

Behovet for at kunne regne ud på forhånd, hvad der vil ske, når vi træffer en ny beslutning, fylder hos de fleste mennesker og netop derfor bliver der truffet ALT FOR FÅ BESLUTNINGER i hverdagen. På den korte bane er det nemmere at lade være, men i længden er ubeslutsomhed en sikker vej væk fra Hverdagsmodet og direkte ind i frustrationen.

At turde træffe beslutninger er en elementær forudsætning for succes og udvikling. Når vi væver rundt i ubeslutsomhed, bliver vi frustrerede og irriterede (i bedste fald).

 

Hjælp dig selv på vej med et par simple spørgsmål - men vær hudløs ærlig, når du svarer.

1. Hvorfor tillader jeg mig selv at være frustreret i stedet for at bestemme mig for det, jeg allerhelst vil?

2. Hvad fortæller det om mit forhold til mig selv, at jeg hellere vil være frustreret end at stole på min egen indre styrke.?

3. Hvorfor finder jeg tryghed i frustration og stagnation fremfor i udvikling (sårbarhed, usikkerhed, nye muligheder etc. )?

4. Hvad er jeg inderst inde bange for, at der vil ske, når jeg beslutter mig?

5. Hvad ville jeg beslutte mig for, hvis jeg ikke forsøgte at regne konsekvenserne ud på forhånd?

6. Har jeg lyst til at vokse med beslutningen, der ligger foran mig, eller trække mig tilbage i sikkerhed...og stagnation?

 

Vejen til større Hverdagsmod, er at turde være ærlig og vise den sårbarhed og usikkerhed, der følger med nye skridt.

Træf en beslutning! Du kan ikke gøre noget forkert. Vejen vil udfolde sig for dig, efterhånden som du går fremad og du kan altid justere kursen. Du er så at sige 'nød til at tage skoen helt på' for at mærke, om den passer dig.

Pøj Pøj med alle beslutningerne.

 

Kilde : Anja Vintov