23-06-2013

Uge 26 - MOSO BAMBUSPLANTEN

Måske har du - eller nogen du kender oplevet, at gå i stå mens du var ved at lære noget. Denne blokering kan du sammenligne med en kinesisk bambusplante som kaldes for MOSO:

 

I et område i Kina finder man nogle bønder som dyrker en særlig bambusart. Man kan se og følge hvordan bonden ihærdigt og dagligt arbejder på sin mark. Han har plantet et lille bambusfrø. Efter han har dækket det omhyggeligt til, vander han og plejer det. Han vander, gøder og pusler om den, - men det ser ikke ud til at gro!

 

 

Han fortsætter med sit daglige arbejde i det næste halve år, hele året, det næste år med. Det kan han fortsætte med igennem 5 år, - uden at bonden ser noget resultat, den ser ud som da den blev plantet.

 

Pludselig bryder planten igennem - og vokser og vokser. Og indenfor 6 uger vil planten vokse sig 30 meter høj. l alle disse år, hvor bonden ikke så noget resultat af planten over jorden, dannede planten sit rodnet, som er kæmpestort. Den gjorde sig klar til sit store gennembrud.

 

Læring :

Ligesådan udvikler mange mennesker sig. At danne et godt og solidt rodnet og klargøre ens tanker og tvivl kan godt tage tid. Men der vil komme fremskridt. Og når det sker, kan det godt blive lige så pludseligt og synligt, som når den kinesiske bambusplante bryder igennem og vokser sig stor. Måske har du selv følt dette overfor din ægtefælle, søn eller datter, - en medarbejder eller en ven. Du har måske haft svært ved at forstå, hvorfor en person ikke kom videre, når vedkommende nu havde kimen og godt kunne.