11-01-2015

Uge 2 2015 : Blyant metafor - 5 inspirende læresætninger

"Der er 5 ting du skal vide som blyant.
Husk altid dem og aldrig glemme, og du vil blive den bedste blyant du kan være."

04-01-2015

Uge 1 2015 : Gør en positiv forskel

Star Fish Story - Making a Difference Every Day

Star Fish Story - Making a Difference Every Day
Gør en forskel

03-01-2015

Uge 52 2014 - Gør et forrygende godt nytår 2015

Gør et forrygende godt nytår 2015

Jo tættere vi kommer på det nye år, jo mere reflekterende bliver jeg over året, der er gået.

Prøv at forestille dig at der på din væg hænger et ramme uden billede og den giver dig mulighed for selv at skabe motivet. Det kan blive et billede fyldt med stærke farver, sol og godt humør - det vælger du selv. 2015 er netop begyndt og billedrammen er tom.
Hvordan ser din billedramme ud og hvad skal der være i den?

Du har selv ansvaret for motivet, stemningen og farvevalget - du bestemmer selv hvad du vil sætte i den nye og tomme billedramme, der hedder 2015.
Hvilke oplevelser vil du have og hvilke mål vil du nå?
Hvem vil du bruge din tid sammen med og på hvad?
 
Du sidder lige nu med penslen i hånden og kan skabe et fantastisk billede, fyldt med liv og glæde. Måske har du aldrig malet før - men det gør ikke noget, bare du selv ved hvad det forestiller. For på den måde kan du om et år tage billedet ned fra væggen og studere det. Stille dig selv spørgsmålene:
Fik du de ønskede oplevelser og nåede du de mål du satte dig?
Fik du afsat tid til dem du ønskede at bruge tid sammen med og gjorde I de ting sammen, som du ville?
og så kan du male endnu et billed for det nye år.


Blive yderligere inspireret af 10 videoklip , som helt sikkert vil give dig noget at tænke over, og du vil få svært ved at få dem ud af dit hoved og dine tanker i hverdagen, selvom den til tider sikkert er travl. http://www.ted.com/playlists/219/10_talks_you_won_t_be_able_to


Gør et forrygende godt nytår 2015

17-12-2014

Uge 51 2014 : Føler du dig som et heldigt eller uheldigt menneske?

Føler du dig som et heldigt eller uheldigt menneske? Og tænker du, at det er skæbnen, der er skyld i, hvordan du har det? Så tager du fejl, mener en professor i psykologi. Det er nemlig ikke tilfældigt, hvem der er heldige.

 

 

 

 

 

 

Af Malene Fich Weischer og Mia Qvist Scheelsbeck

Mens nogle mennesker meget ofte mærker heldet, oplever andre mennesker måske det modsatte. Og de fleste tror nok, at der ikke er noget at gøre ved det.
Men et eksperiment gennem 10 år har faktisk vist, at personer, som opfatter sig selv som heldige, opfører sig anderledes en dem, der mener, de er uheldige.

Richard Wiseman, der er professor i psykologi ved University of Hertfordshire og forfatter til bogen ’The Luck Factor’, undersøgte, hvilken tilgang personer, som enten definerede sig selv som heldige eller uheldige, havde til livet generelt. Og der var stor forskel på, hvordan de to grupper håndterede dagligdagen, skriver Huffington Post.

Det fik forskeren til at konkludere, at held altså i høj grad har noget med ens livsanskuelse at gøre, for de uheldige fik faktisk meget ud af at efterligne tilgangen fra de heldige.

Her er fire måder, vi alle kan lære af de heldige personer på:

1. Grib dagen


Det handler om at gribe de muligheder, som dagligdagen byder på. Selvom de heldige måske ikke har lyst til et netværksmøde, tager de alligevel af sted.

- En event, som du melder fra til, vil aldrig nogensinde ske igen. Der er måske lignende arrangementer i fremtiden, men det er ikke det samme – og du er heller ikke den samme. Tiden ændrer os, forklarer Mark Banschick, som er psykiater.

2. Tænk på heldet


Personer, som selv mener, de er heldige, møder nye situationer med større optimisme og åbenhed, siger Richard Wiseman. Og det gør dem i bedre stand til at acceptere de udfordringer, som livet også byder, og gøre dem til gode begivenheder.

Ifølge Richard Wiseman påvirker det de uheldige mennesker meget at lære at opføre sig som heldige.

- 80 pct. var gladere og mere tilfredse med livet – og heldige. En person udtalte efter, hun havde ændret sin attitude ved at forvente held og ikke dvæle ved det negative, at hendes uheld var væk, forklarer han.

3. Held er ikke tilfældigt


Der er rigtig mange, der ser en sammenhæng mellem held og tilfældighed.

- Jeg tænker på tilfældighed som noget, der sker på et systemniveau, og held sker på et individuelt niveau. Hvis jeg samler 100 mennesker og beder dem om at vælge plat eller krone, fortæller tilfældigheden, at en håndfuld vil vælge fem korrekte i træk. Hvis du er en af de fem, er du heldig, siger Michael Mauboussin, som er strateg.

Derfor skal man altså slet ikke tænke på tilfældige og dårlige udfald, men i stedet helt udelukke, at uheldige ting kan ske. Og man skal i hvert fald ikke identificere sig med dem.

4. Husk opmærksomheden


Noget tyder på, at heldige mennesker er mere opmærksomme end de uheldige. Det fandt Richard Wiseman ud af i sit eksperiment.

- Jeg gav både de heldige og uheldige personer en avis og bad dem om at se den igennem og tælle op, hvor mange fotografier avisen indeholdt. I gennemsnit tog det de uheldige personer omkring to minutter at tælle fotografierne, mens det kun tog de heldige få sekunder. Hvorfor? Fordi der på anden side i avisen var følgende besked: ’Stop med at tælle. Der er 43 fotografier i denne avis’. Beskeden fyldte halvdelen af siden og var skrevet i en skrifttype, der var mere end fem cm i højden. Den var næsten umulig ikke at se, men de uheldige personer havde altså en tendens til ikke at se beskeden, mens de heldige så den, forklarer Richard Wiseman.


Kilde: Huffington Post

06-12-2014

Uge 50 2014: Gør et godt førstehånds indtryk

Det du siger er kun en del af det indtryk, kropssprog betyder en frygtelig masse, herunder dit håndtryk, når du færdes og netværker.

 

Det er sjældent man bliver udsat for så ringe et håndtryk at man husker det, vores tolerancetærskel for hvad der kan være et godt håndtryk er meget høj, fordi vores forventninger er ret lave, det betyder at man faktisk her har MEGET nemt ved at gøre et positivt indtryk, fordi så få skiller sig ud.

 

  1. Huden skal være nogenlunde blød, en hånd må gerne se grov ud, men hvis den føles som sandpapir efterlader du ikke et positivt indtryk, og det er heldigvis noget du nemt kan ordne med lidt håndcreme.
  2. Kolde hænder er et vilkår i Danmark, derfor kan man inden man hilser på folk, gøre det til en vane at have haft hænderne i lommen, varme hænder bliver bemærket som noget positivt.
  3. Rene hænder giver vel sig selv skulle man tro, men tjek nu lige at du ikke har sorte negle, det gør ikke noget positivt for dit førstegangsindtryk.
  4. En vielsesring er normalt, det er en enkelt ring udover det måske også, men en større samling metal er for det første noget der skiller sig markant ud, for det andet alt andet end behageligt at blive klemt af. Skulle du til hverdag praktisere at rende rundt med noget der ligner fælgene fra en bil, lad dem blive hjemme når du skal til jobsamtale.
  5. Vær proaktiv, således skal du ikke vente på at en anden strækker hånden frem, udvis selvtillid og læg om til håndtrykket, ikke 10 meter før du er henne ved personen, ser så dumt ud at løbe tværs gennem lokalet med udstrakt arm, men du kan sagtens være den med initiativet uden.
  6. Ikke for slatten – det kan ikke nytte noget at du smider din hånd op en en andens som var det en død sild der bare ligger der, faktisk gør du modparten utilpas ved at være slasket, den slags er hverken godt i håndtryk eller i soveværelset.
  7. Ikke for hårdt – ingen bryder sig om at få glemt sin hånd forbi smertegrænsen.
  8. Smil når du hilser, et håndtryk er summen af håndtrykket + mimik + øjenkontakt
  9. Voksne mennesker ryster ikke hinandens hænder, man hilser ved lave EN bevægelse, allerede 2 og 3 bevægelse gør det til ja, en rystende oplevelse og hører ikke hjemme professionelt.
  10. Når man har lavet “single shaked” som jeg kalder ovenstående slipper man. Man fastholder ikke et håndtryk.