09-02-2013

Uge 7 - Minikursus i Motivation

Af Jeppe Laponnel - Coach Academy
 

Her er scenariet.

Du ligger i din seng og stirrer op i loftet. Det bliver ikke let at falde i søvn i aften for dine tanker drøner af sted. Du har ønsket at ændre på dit liv i flere år, men der sker ikke rigtig noget. Du vil gerne ændre dine vilkår og begynde at nyde livet endnu mere – være lykkelig – ligesom de mennesker du læser og hører om. Men du føler bare ikke rigtig at du kan komme nogen vegne.

Du er træt af at skulle håndtere dit liv, i stedet for virkelig at leve det. Du er træt af at håbe på bedre tider, mens månederne og årene bare går uden succes.
Du ved du skal ændre dig, men tingene ser bare ud til at blive endnu værre - før de bliver bedre.

Og så sker det…..

Er det for godt til at være sandt?

En aften, som du aldrig vil glemme, får du en fantastisk ide, og du falder i søvn med et lykkelig smil. Du har ikke sovet så godt siden du var baby.
Den næste dag er også fantastisk. Du springer ud af sengen og er topmotiveret til at skabe et bedre liv. De ændringer du har håbet på i flere år ser nu endelig ud til at blive virkelighed.

Lyder det for godt til at være sandt?


Det er det ikke, og i dette nyhedsbrev vil jeg give dig tips til at gøre dette til virkelighed i dit liv.
Hvis du taler med mennesker der er virkelig lykkelige og succesfulde. Mennesker der lever det liv de ønsker sig, så vil du se at de alle har et sæt kerneoverbevisninger der guider dem i hver en tanke de har, og alle de beslutninger de tager.
I dette nyhedsbrev tager vi fat i en af de vigtigste af disse kerneoverbevisninger. Du kan bruge den som en konstant kilde af motivation til, at ændre dit liv, og nå dine mål.

Et spørgsmål til dig…

Kan du godt lide at rejse? Har du altid ønsket at besøge fjerne steder over hele verden?

Sidde på stranden på en tropisk ø, eller vandre i smukke bjerge. Virkelig opleve det hele og se det med egne øjne - ikke kun på Travel Channel?

Prøv at tænke på lige netop dine drømme steder….

Med disse dejlige billeder i dine tanker, så prøv at forestille dig at du mister dit syn for altid. Forestil dig at du går i seng en aften, og næste dag kan du intet se. Nogensinde igen….

Hvordan vil du have det med dine fremtidige rejser? Prøv virkelig at forestille dig det. Du vil aldrig kunne se disse steder med egne øjne mere. Aldrig se denne skønhed, kraften og storheden af de steder du besøger.

For at tage et eksempel lidt tættere på er dit helbred. Der er masser af mennesker i verden der har en klar intention om at få et bedre helbred, og tabe sig – men som aldrig når det før det er for sent.

Hvad har disse to eksempler til fælles?

Livets motiverende factor

Der er en stærk forbindelse mellem det du altid har taget for givet, og så det at det hele lige pludselig kan være væk. For eksempel på grund af sygdom som i disse to eksempler.

Denne kobling er: DET UVENTEDE

Dit liv er fuldt af usikkerhed. Du ved ikke hvad der kan ske og du kan ikke kontrollere det.

Du kan aldrig vide

Nu kan disse eksempler måske godt lyde ret negative, men du skal tage den positive vinkel på det.
For denne usikkerhed er også ren og skær motivation. Du ved ikke hvad der sker i morgen, og du ved ikke hvor lang tid du har til at lave de ændringer i dit liv du ønsker. Du ved ikke hvor lang tid du har til at tage en risiko og ”go for it”.

Denne overbevisning motiverer rigtig mange mennesker til at komme i gang og få det allerbedste ud af hvert eneste minut af deres liv, og de masser af muligheder de har.
Det er, hovedsageligt, den overbevisning der driver alle de mennesker du ser der lever et lykkeligt liv og lige netop det liv de ønsker.

Hvad skal du gøre?

Prøv at forestille dig et af dine mest vigtige mål eller ønsker. Giv dig tid til virkelig at fokusere på dette mål – se dig selv opnå det og nyde din succes. Du kan endda skrive det ned, for at gøre det endnu mere virkeligt.

Har du gjort det ….. rigtig godt..

Og så skal vi tage fat i dagens kerne overbevisning.

Mens du tænker på dit mål, prøv så at forestille dig et eller andet der kunne ske, som forhindrede dig i at nå dit mål. Tænk over en eller anden hændelse der – teoretisk – kunne ske i morgen, og som umuliggjorde at du kunne nå dit mål.


For eksempel, hvis dit mål er at bruge mere tid med din familie, så kunne en uventet ændring være at du bliver udstationeret et helt andet sted.

Sørg for at vælge en ændring der er realistisk, og som kunne ske i morgen.
Det her handler ikke om at prøve at forestille dig noget der aldrig ville kunne ske.
Sandheden er jo, at livet giver os uventede ændringer og udfordringer hver eneste dag. Tingene ændrer sig i stadig hurtigere og de muligheder der er i dag, kan være totalt væk i morgen.

På engelsk kalder man det ”window of opportunity”. Altså at der kommer en åbning for en mulighed og så er det med at springe gennem vinduet mens det er åbent, for man ved ikke hvornår det lukker igen og muligheden er væk for altid.

Så den kerne overbevisning du skal have installeret i din indre computer er at NU – i DAG er den eneste garanti du har på at arbejde hen imod det du gerne vil. Dette er en meget stærk motivator til at holde dig i gang.

Hver gang du har lyst til at opgive det hele, fordi der er mange udfordringer og modvind, så tænk på, at din chance ikke står åben for altid. Du ved ikke hvor længe den er der.

Det uventede – brug det til din fordel og som din motivations benzin. De ting du tager for givet lige nu, kan være væk som dug for solen. Du ved det ikke.

Tænk over de mål du ønsker dig og tænk at i dag er dagen hvor du skal tage de første skridt(eller de næste skridt) og komme i gang. Det kan være store skridt, eller små skridt – bare du kommer i gang.

Held og lykke.