20-01-2013

Uge 4 - nyd forskelligheden og lær

Er der noget skønnere end forskellighed? Jeg kom til at tænke på det i dag, da jeg fik pudset mine sko af en herre på 72 fra Louisiana. Han havde været kok indtil han blev 68 og havde været på pension et par år, men kedede sig næsten ihjel. Han havde lavet mad til stort set alle shows, der har været i Las Vegas, lige fra Frank Sinatra til Celine Dion. Knæene var slidte, men det gjorde ikke lysten til at fortælle mindre. 10 minutter senere havde jeg fantastisk flotte sko og var blevet en hel del klogere på mange ting. Mange ting, som er min verden helt fjern. Og dog. Det at finde glæde i at pudse sko på et herretoilet, når man er 72 er vel ikke så forskellig fra det at finde glæde i et hvilket som helst andet arbejde, projekt eller samliv. Det handler om, at man er indstillet på at gøre en forskel for sig selv og for andre. Ron har aldrig gjort andet. Han har slidt, det skal være sikkert, men han har altid haft en stor forståelse for den lille forskel, han har gjort for andre.

 

Der er mange, som tror at vi pudser sko, men det stemmer ikke. Min vigtigste funktion er, at få hvem som helst til at føle sig som noget specielt.

 

Kan du forestille dig noget bedre? Det, at få andre til at føle sig som noget specielt. Jeg blev helt varm om hjertet, når han fortalte om hans måde, at smitte andre med glæde.

Jeg ved ikke om noget bedre, end at lære af mennesker, som ser verden helt anderledes end jeg. Du kender sikkert til trygheden i, at være sammen med mennesker, som ser verden som dig. Samme meninger, på samme niveau. Jeg oplever, at vi alle har en tendens til at omgås dem, der ser verden som vi gør. Det føles rart, men det er nu engang fra de mennesker, som ser verden anderledes end os, vi lærer mest.

Et godt hold er præget af forskellighed.

 

Hvordan er dit hold?

Hvem er på dit hold?

Hvor meget forskellighed er der at lære af?

Hvornår har du sidst lært af en person, som ser verden HELT anderledes end dig?

 

 

Konklusion: nyd forskelligheden og lær