22-12-2012

Uge 52 - Glædelig jul og gør et godt nytår 2013

 

 

 

Glædelig Jul...

Vi er her endnu - trods varsler om jordens undergang og, for mange mennesker, et travlt og udfordrende år, ja så er vi her heldigvis stadig  😀

Julen er tid til hygge, familietid og gode stunder og nytåret til at se tilbage og kigge fremad på året der kommer, samtidig med at der ses tilbage på det gamle år.

Julen er tiden, hvor duften af brændte mandler i den vinterkolde luft tryllebinder os og holder os fast i en stund af nydelse, og ikke mindst tiden hvor det hvide snelandskab får os til at stoppe op, kigge ud og betragte det rene og smukke udtryk og knapt er julen overstået før vi begynder at kigge på det nye år. Mange af os bruger denne tid til at tænke over det nye år.

Jeg ønsker dig en glædelig jul sammen med din familie og dine venner. At du finder stille timer, hvor du kan samle dig, at du få grinet og spillet spil, få lavet god mad og alt det du ønsker dig og samtidig ønskes et rigtigt godt og lykkebringende nytår

Jeg vil samtidig håbe at år 2013, også vil bringe glæde, lykke og succes i alle livets forhold til os alle

 

Her er lidt nytårsinspiration til dine tanker for 2013
 
Vi ved at de fleste mennesker gør det, at de ser tilbage på året og tænker over alt det der gik galt. Det de burde have gjort. De ting de skulle have nået. De ting som ikke skete. Men jeg vil foreslå at du tænker på alle ting ting der er lykkedes og er gået godt her i 2012, selvom vi stadig er i en finanskrise.
 
 
 
 
3 gode råd, som Spencer Johnson kommer med i bogen Gaven.
( Med inspiration fra intenz A/S)

 

Bogen Gaven er en simpel og kort fortælling, der kan læses en hyggelig aftenstund på sofaen med benene oppe. Vi er selv blevet fanget af det simple budskab og vil derfor gerne dele det med dig. I første omgang vil jeg her give dig et uddrag af, hvad du kan forvente af fortællingen. 

 

 

Gaven er en bog, der forklarer et meget almindeligt og alligevel kraftfuldt koncept. Kernen i bogen er, hvordan man lever i nuet, mens man lærer af fortiden og planlægger fremtiden for at opnå lykke i arbejds- og privatliv.

 

 

“Du ved allerede, hvad Gaven er. Du ved allerede, hvor du kan finde den. Du ved allerede, hvordan den kan gøre dig glad og succesfuld. Du vidste det bedst, da du var yngre. Du har simpelthen glemt den.”

Det essentielle er, at Gaven ikke er fortiden og ikke fremtiden – det er nuet. Det betyder, at det er vigtigt at fokusere og være opmærksom på, hvad der sker lige nu. Når du sidder i et møde eller snakker med dine venner, vandrer dine tanker måske andre steder hen. Måske falder du hen og fanges af det, der sker på den anden side af døren, måske fylder tankerne om vasketøjet, der flyder eller andre af dagens gøremål eller måske tænker du mere på det, der skete i går end det, der sker lige nu. 

 

For virkelig at være til stede i nuet, skal du fokusere på øjeblikket, og de mennesker, ting eller aktiviteter, som du er engageret i lige præcis nu.

 

At  fokusere på nutiden betyder ikke, at du skal glemme fortiden. Alle har lavet fejl  i fortiden, men du bør ikke bekymre dig aktivt om dem – du bør blot tænke på dem som tidligere fejltagelser, for ikke at lade dem ødelægge nutiden.

 

 

Kan du give slip?

 

Det er svært at give slip på fortiden, hvis du ikke har lært af den. Så snart du lærer af dine fejl, kan du nemmere komme videre i nutiden. Når du lærer af fortiden, forbedrer du din præstation i nutiden, fordi du lærer af de erfaringer, som fortiden har givet dig.

 

“Du kan ikke ændre Fortiden, men du kan lære af den. Når den samme situation opstår igen, kan du handle anderledes og nyde et mere lykkeligt Nu.”

 

Et af bogens stærke budskaber er, at vi skal planlægge fremtiden, men ikke leve i den. Ved at planlægge fremtiden reducerer vi usikkerhed og frygt for fremtidige begivenheder. Derfor er det vigtigt, at vi arbejder aktivt på vores plan om at nå målene i fremtiden. At vi visualiserer en vidunderlig fremtid, og lægger en realistisk plan for at komme derhen og ikke mindst træffer de nødvendige beslutninger i nutiden, der skal til for at opnå den ønskede succes i fremtiden. Så hvis vi holder tungen lige i munden på, hvad der kan lyde så simpelt – men alligevel kræver øvelse og fokus at praktisere, så handler det om at finde vejen til lykke ved at lære af fortiden, plangægge fremtiden og fokusere på nuet.

 

Som Søren Kierkegaard skriver:

“Livet forstås baglæns, men må leves forlæns.”

 

De 3 gode råd :

  1. At være til stede i Nuet vil sige at udelukke det, der distraherer og at være opmærksom på det, der er vigtigt lige nu. Med andre ord: Du skaber dit eget NU ud fra det, du giver din opmærksomhed.
  2. Det er svært at give slip på fortiden, hvis du ikke har lært noget af den. Lige så snart du lærer og giver slip, vil du forbedre Nuet.
  3. Når du lever og arbejder med et formål, og når du handler på det, der er vigtigt nu, er du bedre i stand til at lede, styre, støtte, hjælpe og elske.

 

Jeg håber, at du kan finde inspiration i dette indlæg som du kan bruge i 2013 og udfordrer dig selv på at nyde nuet. Som Spencer Johnson ville have sagt det – det er den bedste gave, du kan give dig selv.

 

Lær af fortiden, fokusér på nutiden og planlæg fremtiden - gør et godt nytår 2013