03-09-2014

Uge 36 2014 : 7 vaner, man kun finder hos hensynsfulde mennesker

 

Her er syv egenskaber, som hensynsfulde og afbalancerede mennesker har.

At være et hensynsfuldt menneske kan have større indflydelse på ens liv end de fleste andre ting.

Bloggeren Alena Hall fra Huffington Post giver en række eksempler på, hvad det vil sige at være ægte hensynsfuld. Men også hvor faldgruberne kan være.

 

1. De praktiserer empati
En ting er at have sympati og empati for nogen. Noget helt andet er at praktisere det. Hensynsfulde mennesker er ikke kun i stand til at sætte sig i andres sted i teorien. De vælger aktivt at se en verden ud over dem selv.

Deres medfølelse for andre giver dem personlig glæde og tilfredsstillelse.

 

2. De smiler ofte
Tror det eller ej. At vælge at smile gør en væsentlig forskel i forhold til, hvordan andre opfatter dig - for slet ikke at snakke om, hvordan det smitter af på dit eget humør.

 

 

3. De forstår intuitivt andres behov
Nogle gange kan det have stor indvirkning på andres liv, hvis man oprigtigt spørger “Hvordan går det?”.

Det kan gøre store ting for andres humør og selvværd, at man bekymrer sig om deres velvære.

 

4. De har gode manerer
At være høflig handler ikke kun om at sige tak og velbekomme. Det involverer en forståelse af en anden persons følelser og at opføre sig i overenstemmelse med den forståelse.

Følg den gyldne regel og behandl andre, som du gerne selv vil behandles. Uanset om det handler om punktlighed, når man skal mødes eller om ikke at tale i munden på andre.

 

5. De sætter andres behov først - nogle gange
Uselviskhed kan være et tveægget sværd for hensynsfulde mennesker. For når man prioriterer andres behov, glæde og tilfredshed, kan man miste evnen til at passe på sig selv, når det er nødvendigt at sige nej.

At ramme balancen er lige så vigtigt som at være hensynsfuld.

 

 

6. De er tålmodige - selv, når de ikke har lyst
Tålmodighed handler ikke om at være passiv. Det kan være svært at blive tålmodig, når man er stresset eller overvældet. Men desto mere er der grund til at være motiveret og arbejde på det.

 

7. De undskylder - men kun når det er påkrævet
Nogle mennesker siger undskyld hele tiden, fordi de er bange for at fornærme andre. Andre lader helt være og virker som uhøflige og ufølsomme.

Ligesom med lysten til at behage andre mennesker må hensynsfulde mennesker finde en balance, hvor man ikke undskylder hele tiden.