06-06-2014

uge 23 2014 : 7 gode råd: Sådan får du succes

Mod og forandring skal der til, hvis du vil have at dine planer og idéer skal blive til noget. Psykolog Mette holm giver her 7 gode råd til (næsten!) sikker succes.
 
 

Opskriften på den sikre succes er mange penge værd … og ikke eksisterende. Men der er faktisk redskaber, du kan benytte dig af og tanker, du kan gøre dig, for at komme din egen succes nærmere, siger psykolog Mette Holm til Oestrogen.dk.

 

 

 

1. Kom ud af din comfort zone!


Prøv noget nyt. Træd ud på usikker grund! Forandring er handling, og hvis du bliver ved med at gøre, som du altid har gjort, bliver du ved med at få, hvad du altid har fået. Ved at blive i din trygge, velkendte zone sætter du ingenting på spil, satser intet – og vinder sandsynligvis heller ingenting.

Hvis det er tid til ’nye boller på suppen’, skal din usikkerhed og dit pleaser-gen ikke holde dig fast i din comfort zone. Den bliver nemlig mindre og mindre, jo længere tid du er i den. Bryd dine mønstre, gør noget andet.

 

2. Slip fortiden!


Det modsatte af at slippe fortiden er at være til stede lige nu og her. At være mindfull. Glem historien og spring analyserne af den over. Det er ’ingens skyld’, og det negative giver bare mere næring til det negative i din bevidsthed.

Tingene var, som de var, og det flytter ingenting at binde negativ energi til noget, der er sket, og som du ikke kan gøre om. Tag i stedet fat i dit udgangspunkt: Lige nu! Det er ikke synd for dig, og hvad der skete i går, hører også med til fortiden … slip den!


 

3. Tro på dig selv!


Lad være med at sammenligne dig selv med andre. Gå i konkurrence med dig selv i stedet. Hver gang du sætter dig et mål – og når det – stiger dit mod og dit selvværd – det modsatte sker, når du konstant sammenligner dig med andre mennesker.

Prøv at unde folk det bedste, lade dig inspirere af andres succes - og tro på, at du kan gøre det samme … du har jo lige set, at det kan lade sig gøre. Pas dig selv og dine gode idéer – og koncentrer dig om at nå i mål med dem.


 

4. Find modet frem!


Ja, det kan kikse … men hvorfor skulle det gøre det? Stop med på forhånd at konsekvens-analysere alting på forhånd, så du risikerer at skyder dine bolde ned, inden de overhovedet er kastet op i luften.  

Du ved ikke, om eller hvor du kan vælte, så vær i situationen, som den er – og med mod. Din fortid skal ikke bestemme, om der er en risiko for, at du bliver afvist eller møder udfordringer, du ikke kan magte.

 

5. Tålmodighed er en dyd …


Utålmodighed er en form for stress. Jo mere du fastholder dig i utålmodigheden, jo mere stresset bliver du. Det er som en flue, der skal gå væk. Øv dig i små ting, som f.eks. ikke at afbryde andre, eller lade bilkøen i morgentrafikken være bilkøen.

Lad dig ikke smitte af dårlige stemninger og træk vejret. Mange fejl sker, når utålmodigheden overtager, og man kommer til at tabe tingene på gulvet – eller opgive målet – inden arbejdet er fuldført.

 

6.Tag friheden!


Den højeste energi i verden er frihed. Jo mere usikkerhed, du tør rumme, jo mindre er du ejet, og jo mere fri føler du dig.

’Jeg kan ikke sige mit job op eller gå fra min mand, for jeg er bundet af penge, tryghed eller terminer …’ Frihed er det helt modsatte, og frihed kræver masser af mod og er angstprovokerende for mange. Til gengæld er den også givende.

 

7. Kend dine mål!


Når du kender dine styrker og dine svagheder, er det nemmere at gå efter den plan, du har lagt og altid lade den få et positivt output. Succesfulde mennesker har altid et mål. Gå efter det! Kæmp for det. Så er chancen for at lykkes – på et eller andet tidspunkt – langt større.


 

Af Lonnie Kjer