05-05-2014

Uge 18 2014 : 7 ting mentalt stærke mennesker IKKE gør!

 

 

Mennesker, der er mentalt stærke, har nogle sunde vaner. Vaner, der gør, at de har lettere ved at tiltrække succes - uanset om de er iværksætter, medarbejder, leder eller sælger. Deres succes kan defineres efter, hvad de gør eller ikke gør. Her får du listen over 7 ting, mentalt stærke mennesker ikke gør:

 

 

 1. De undgår ikke det, de frygter
Imens mange mennesker ikke tør kaste sig ud i nye udfordringer eller ligefrem frygter, hvad der vil ske, hvis de gør det, så handler mentalt stærke mennesker andeledes. De ser frygten i øjnene og gør alligevel det, de ved første øjekast ikke tør gøre. De ved også, at det der i nuet kan føles skræmmende, langsomt bliver en ny vane, de kommer til at vænne sig til med tiden.

 

2. De giver ikke op, når de har fejlet
Mentalt stærke mennesker tror på, at de SKAL lave fejl, hvis de skal lære noget nyt (eller nå deres mål). De forventer at der på et eller andet tidspunkt vil opstå nogle fejl, og de ved, at det er en naturlig del af den proces, der i sidste ende gør, at de kan opnå noget af det, de ønsker sig. Derfor giver de ikke op, når de har fejlet.

 

3. De dvæler ikke ved fortiden
Igennem mit eget liv har jeg mødt mennesker, der stadig dvælede ved fortidens dårlige oplevelser efter mere end 25 år. Jeg kender også mange mennesker, der hurtigt slipper de dårlige oplevelser og kommer videre uden at have ondt af sig selv. Valget er dit! Der en INGEN universel lov, der fortæller, at det skal tage dage, uger, måneder eller år at lægge fortiden bag sig. Én af mine venner gør det på denne måde: Når noget går galt for ham, giver han sig selv 24 timer til at græde, bande, kaste med ting, råbe, ærgre sig eller hvad han nu har brug for... men KUN i 24 timer! Når de 24 timer er gået, giver han slip på det, der er gået galt og ser kun fremad.

 

4. De giver ikke deres power (energi) til andre
Stort set alle nyere ledelsesteorier og mentale værktøjskasser forudsætter, at du kan påvirke dig selv indefra ved at tage ansvar for dine egne handliner, følelser og tanker. Alligevel findes er millioner af mennesker, der lader sig påvirke af vejret, dårlige resultater og andre mennesker. Mentalt stærke mennesker nægter at lade andre mennesker og situationer påvirke dem negativt. De ved, at der i sidste ende er dem, der har den fulde kontrol over deres egne handlinger, følelser og tanker. Min gamle mentor sagde det på denne måde: Du kan ikke gøre noget ved det, der sker i dit liv, men du kan gøre noget ved den betydning, du giver det. Det er den indstilling, der gør, at mentalt stærke mennesker er mentalt stærke.

 

5. De bekymrer sig ikke om, hvad andre tænker om dem
Vi er omkring syv milliarder mennesker på jorden, og at tro at de alle kan være enige i de valg, du træffer, er naivt. Det ved mennesker, der er mentalt stærke, og de ved også at uanset hvad de gør, vil der altid være nogen, der ikke er enige med dem. Derfor bekymrer de sig ikke om, hvad andre tænker om dem. De går efter at være venlige og fair, men de mærker også efter, hvad de selv har lyst til, og de går efter det - uanset hvad andre synes om de valg, de træffer.

 

6. De er ikke bange for at være alene i deres egen selskab
Mentalt stærke mennesker nyder at være i deres eget selskab. Ofte bruger de tiden på ting, de virkelig nyder at lave. De planlægger, er produktive eller reflekterer. De forventer ikke at andre skal opmuntre eller underholde dem. De er glade, når de er sammen med andre, og de er glade, når de er alene.

 

7. De bliver ikke jaloux over at andre har succes
Hvis du er i tvivl om hvor mange middelmådige og jaloux mennesker, der findes, så læs nogle af de kommentar, der bliver skrevet på Se & Hørs Facebook side eller på Ekstra Bladets hjemmeside. Det kræver karakter og styrke at være glad på andre mennesker vegne (specielt hvis man ikke selv har det sådan, som de har det), men mentalt stærke mennesker gør det. De nyder at andre har succes. De beundrer dem, der har succes og opmuntrer dem til at blive ved.

af Michael Kold