22-09-2013

Uge 39 - DE HELDIGE tænker typisk at når én dør lukker så er der 10 andre der springer op

»Tracy Hart havde hele livet været uheldig i kærlighed, og hun var typen, der altid gled i en bananskrald, landede i jobmæssige blindgyder, kom til at køre sin bil ind i et træ og lånte penge til personer der døde før gældsbeviset var underskrevet. Men ikke længere. Nu har hun gået på »The Luck School« i England og lært at blive heldigere. Resultat? At hun har vundet i lotteriet, er flyttet ind i sit drømmehus, har fået en kæreste og nye lovende karrieremuligheder.«

Iflg artiklen har Dr. Richard Wiseman - leder af psykologisk fakultet på University of Herfordshire i England - i 8 år studeret heldige mennesker for at finde forskellen der gør forskellen. Han siger at DE UHELDIGE har så travlt med at brokke sig og fokusere på livets mangler at de helt overser muligheder. Han satte f.eks. en række mennesker til at tælle antallet af en bestemt annonce i en avis. De uheldige var så optaget af ikke at tælle forkert, at de fuldstændigt overså annoncen på side 2 hvor der stod »Hold op med at tælle. Det rigtige tal er 37« De heldige derimod så straks denne annonce og slappede derefter helt af.

 

DE HELDIGE tænker typisk at når én dør lukker så er der 10 andre der springer op. De vælger altid den positive version af det de kommer ud for, og tror på at tingene nok skal falde i hak for dem. Desuden fandt Dr. Wiseman ud af at tingene kommer lettere til de heldige.

Positive mennesker bliver nemlig inviteret mere ud, møder flere folk og får flere muligheder foræret - fordi folk godt kan lide at være sammen med dem.