13-08-2013

Uge 33 - Livets skole – Hvilken klasse går du i?

 

 

Vores liv ligner egentlig sportsfolks liv meget, for deres liv er ikke kun kampen hver søndag. Det er kun toppen af isbjerget. Der skal trænes meget mere hver eneste dag. Forberedelsen før præstationen er der hvor man ”tjener” til succesen.

 

Du vil heller ikke få meget her i livet ved bare at vente på det. Det gælder vægttab, et nyt job, forfremmelsen eller noget andet.

 

Hver eneste dag er træning og uddannelse - også for dig.

Jeg har tidligere haft en tendens til at bebrejde andre for mine problemer, og sige ”Hvorfor lige mig?”

Men jeg har lært, at der ikke er noget der hedder ulykker i livet. Alt har et formål, og det er en lang række af valg der har gjort, at vi er der hvor vi er lige nu.

Mit og millioner af andre menneskers liv er ikke blevet bedre, før vi indså at alle fordele kræver en eller anden form for ”betaling”.

 

Akkurat som en butik kræver penge for sine varer, så kræver dit liv også at du gør en indsats, og yder offer for at få gevinsten.

Men heldigvis så er dette ”offer” normalt kun inde i dit hoved, og offeret tager ikke noget FRA dig. Det får dig rent faktisk til at VOKSE. Livet giver dig mere end du giver ud. Der er ingen ofre her. Livet handler om at lære.

Som barn skal vi lære at kommunikere, og gøre en masse ting. Efter skolen og efter at vi flytter fra vores forældre, så stopper mange af os med at lære.

 

Hvorfor? Livet er en skole, og vi bliver aldrig færdige med det. Holder vi op med at lære, så bliver vi bare ved at gå i samme klasse, og få de samme lektioner, om og om igen. De samme problemer igen, og igen, indtil vi fatter det.

 

Hvis du ikke allerede har gjort det, så tag en beslutning nu om, at lære hvad der skal til for at ændre dit liv, til det du gerne vil have det skal være.

 

Lær at livet ikke vil forandre sig og blive bedre, før du begynder at smile, og indse at hvert eneste problem du har i dit liv, ikke skyldes hvem du har mødt, hvad andre har gjort mod dig, hvor du bor, og hvem du er gift med…

Problemerne begynder når du er i en situation, og reagerer forkert på den. Problemet er altså DIN reaktion på situationen – ikke situationen.

Shakespeare sagde: ”Intet er godt eller dårligt – det er vores tanker der gør det.”

 

En situation eller en begivenhed har ingen mening for os, før vi giver den en. Så hvorfor ikke give det en positiv mening. Det bestemmer du jo i sidste ende selv.

Så smil og fokuser på hvilke fordele du vil få i dag hvis du virkelig bringer entusiasme, og positiv indsats ind i de situationer du kommer ud for.

 

Jeg ved godt det er hårde fakta, men jo længere tid det tager for os at indse dette, jo flere gange ”dumper” vi, og må opleve de samme problemer igen, indtil vi lærer at reagere korrekt.

 

Hvornår vil du op i næste klasse?

 

fra www.coachacademy.dk