22-07-2013

Uge 30 - Tal dig selv til succes

 

For at få succes skal du først definere, hvad succes er for dig. Det vil sige, have klare mål, skrive det ned, og tænke stort.

Hvis du skal have succes med at skabe et succesfuldt liv, så skal du også - inderst inde - vide at du virkelig er i stand til at få det til at ske. Du skal tro på at du har "the right stuff".

Du skal tro på dig selv. Hvad enten det er selvtillid, selvværd, eller hvad du nu kalder det, så er det en dybtliggende overbevisning om at du har det der skal til. De evner, de færdigheder, ressourcer, talenter og så videre der kræves.

Det betyder, at du skal lære at kontrollere din indre konversation, eliminere enhver form for negative tanker, og begrænsende overbevisninger, og erstatte dem med en konstant tilstand af positive forventninger.

Forskere har fundet ud af at du har omkring 50.000 tanker i dit hoved, hver eneste dag. Desværre er mange af dem negative hos mange mennesker. De samme undersøgelser har vist at det er cirka 70-75% af tankerne der er negative.

Det er tanker som:
 • "Jeg kan ikke gøre det her"

 • "Jeg er ikke god nok"

 • "Det er lige meget hvad jeg gør, så taber jeg mig ikke"

 • "Det er lige meget hvad jeg gør, så er der ikke noget der lykkes for mig"

Og så videre...

Det er det, man kalder offer sprog. Et sprog der fastholder dig i offertilstanden. Det er en form for konstant selvprogrammering, eller selvhypnose du laver dagen lang, og som får dig til at tro på, at du ikke er kompetent, ikke er værd at elske og så videre.

For at få det du gerne vil i dit liv skal du komme af med denne "offer programmering" og begynde at tale til dig selv som en vinder:

 • "Jeg kan godt gøre det"

 • "Jeg har let ved at...."

 • "Jeg ved der er en løsning"

 • "Jeg er klog nok og stærk nok til at...."

 • "Alt jeg spiser hjælper mig med at få en perfekt kropsvægt"

Det er det man kalder et "vindersprog". Det er rent faktisk en beslutning du skal tage, og så selvfølgelig gøre en indsats for at ændre den gamle vane. Det tager jo som bekendt 21 dage at ændre en vane, så det er jo overskueligt.Du programmerer din underbevidsthed hele tiden
Din underbevidsthed er som besætningen på et skib, og du er kaptajnen. Det er dit job at give besætningen ordrer. Og når du gør det, så tager din besætning alt det du siger bogstaveligt.

Din besætning (din underbevidsthed) har ikke humor, men den følger blindt dine ordrer.

Hvis du for eksempel altid for sjovt siger "Alt jeg spiser hopper lige ned på mine hofter", så vil din besætning efterhånden tage din "ordre" som sandheden, og så vil alt du spiser sætte sig.


Din underbevidsthed styrer jo alle funktioner i din krop, og selv om du ikke har direkte kontrol over disse funktioner, så kan du alligevel programmere dem ved konstant at påvirke dem gennem din "selvsnak".

Du hjernevasker på en måde din krop til at ændre på fordøjelse, stofskifte, appetit og så videre, så du rent faktisk kommer dig. Eller ikke får succes, ikke kan de ting du skal og så videre og så videre, for dette gælder på alle livets områder.

Men du kan jo også vælge at sige "Alting jeg spiser hjælper mig med at opretholde en perfekt kropsvægt" og så programmerer du besætningen på skibet til at få mindre lyst til sukker, øge forbrændingen og fordøjelsen.

Denne magt, som din programmering af din underbevidsthed, gør at du skal være meget opmærksom på dine tanker og dine udtalelser.

Desværre er de fleste af os slet ikke klar over, at vi har så stor magt gennem vores udtalelser - både den vi udtaler og dem der konstant kører rundt i vore hoveder.
Det er også de færreste af os, der lægger mærke til det vi siger. Så hvis du virkelig vil gøre noget med det her, så skal du prøve at finde en der er meget sammen med dig, og som kan holde øje med dine udtalelser.

 

Denne måde at tale på er jo en så indgroet vane, at vi slet ikke hører det selv.
Du kan aftale med denne partner, at I skal give hinanden et signal når der kommer "offersprog" ud af Jeres mund. Det kan være med til at ændre denne dårlige vane. Hver gang du lægger mærke til en negativ "offersnak" så erstat den med en positiv tanke/udtalelse.


Brug bekræftelser
Det har jeg også skrevet flere artikler om, men det er også en af de mest effektive værktøjer til at opbygge dit selvværd.

Disse positive bekræftelser virker ved at overtage pladsen fra de negative ordrer, du hidtil har sendt til din besætning i alle disse år.

Jeg foreslår du laver en liste med 10 - 20 positive udtalelser, som alle bekræfter dit selvværd og dine evner.

Det er selvfølgelig helt op til dig hvad du tror på og hvilke bekræftelser du vil bruge, men her er der lidt inspiration.

 • Jeg fortjener kærlighed, lykke og succes

 • Jeg er klog og jeg tager gode beslutninger

 • Jeg er kompetent

 • Jeg kan skabe alt jeg vil

 • Jeg er i stand til at løse alle problemer jeg kommer ud for

 • Jeg er kreativ

 • Jeg kan håndtere alt livet byder mig

 • Jeg har al den energi til at gøre det jeg vil

 • Jeg tiltrækker de rigtige mennesker ind i mit liv


Troen på dig selv er en holdning
Det at tro på dig selv er et valg. Det er en holdning du kan opbygge over tiden. Det er dig selv der har ansvaret for din selvopfattelse, og dine overbevisninger. Heldigvis, for så ved du jo, at det også kan lade sig gøre, at ændre dem hvis du ikke er tilfreds med dem.

Det kan måske også hjælpe dig at høre at den seneste hjerneforskning viser at med nok positiv "selvsnak" og positiv visualisering, kombineret med den rette træning og coaching, så kan alle lære næsten hvad som helst.

I stedet for at blive ved med negativ "offersnak" så husk på at du kan gøre alting du vil - ALTING - for fakta er, at det kan du.

 

 

Kilde : Performance BaseCamp - Coach Academy