22-07-2013

Uge 29 - Rejsen til Mulighedernes Land

Jeg har et lille billede jeg gerne vil tegne for dig. Du kan både bruge det på dig selv, og overfor de mennesker du coacher, eller leder.

På et stykke papir, måske en flipover, tegner du først en lille cirkel, f.eks. på størrelse med en golfkugle. Denne cirkel skal repræsentere dig, og dit hyggelige trygge, og relativt sikre liv. Et sted hvor der ikke er så megen vækst, og hvor du lever på et basisniveau, hvor alt er "o.k."

Uden om denne cirkel kan du tegne en cirkel der er meget større, f.eks. på størrelse med en håndbold (her skal din flipover nok i brug).

Denne cirkel er et område hvor du føler begejstring,  glæde, flow, ubegræn-sede muligheder, og en masse spænding.

Men det er også et sted, hvor man af og til kan føle frustration, angst, og usikkerhed. Det er Mulighedernes Land - stedet hvor man tænker stort.

Sagt på en anden måde, så er den lille cirkel der hvor du tænker på alle de ting du gerne vil, og den store cirkel er der hvor du rent faktisk gør det.

Der er kun en lille tynd imaginær linie mellem det at tænke småt, og at tænke stort. Men ofte er denne linie blevet gjort til en stor, og ofte uovervindelig mur, i vores tanker. I vores dag til dag trummerum, hvor regningerne skal betales, børnene skal passes, og alle ens andre rutine opgaver, kan det at lave ændringer, og tænke stort let komme til at se ud som en rigtig dårlig ide. Hvor finder man lige tiden til det, og pengene? Man er rigtig god til at finde på forklaringer på hvorfor det ikke kan lade sig gøre.

Og det er så også her man finder forskellen...

Succesfulde drømmere forstår at denne store mur ud imod Mulighedernes Land, rent faktisk kun eksisterer i vores tanker (overbevisninger). Hvis du ændrer din tankegang, så smuldrer muren helt væk. Så hvem siger at man ikke kan flytte bjerge (mure) med sin tro.

Akkurat som man kan beslutte sig for at der er en mur mellem en selv, og alt det man gerne vil, så kan man lige så godt tage en beslutning om at der ikke er nogen mur - overhovedet.

Det bestemmer du helt selv .

Men stadig er der mange der bliver holdt tilbage af en lille stemme der siger til dem " Ja ja - men hvordan vil du have at jeg skal komme i gang? Jeg har ikke nogen ide om hvor jeg skal begynde"

Men den bedste måde at komme i gang på, er at komme i gang. Det kan godt være at de første forsøg er klodsede, og du fejler nok en masse gange, men "so what?" Det er måden at lære på. Hvis du ikke fejler en gang imellem, så strækker du dig ikke langt nok.

Du behøver ikke at vide nøjagtigt hvad det er du gør, for hvis du ved det, så bevæger du dig rent faktisk heller ikke ud af dit kendte område - din komfortzone. De færreste opdagelsesrejsende ved nøjagtigt hvad de finder. Ellers var det jo ikke en opdagelsesrejse.

De mennesker der har fået succes i deres liv har ikke en hemmelig instruktionsbog til hvordan man får succes. De er alle startet på deres rejse, stort set samme sted som du - i alle tilfælde rent mentalt. Alt du skal have er håb, tro, og villigheden til at gå ud og lære af dine oplevelser. En villighed til at være lidt skør, nysgerrig, og til at leve med en vis form for usikkerhed. Jeg kan love dig det kan blive helt vanedannende.

Her får du nogle små tips, som måske kan hjælpe dig på rejsen ud af din komfortzone. En mini rejseguide ud i Mulighedernes Land:

1. Lad være med at se dig tilbage
På de dårlige dage kan det være en stor fristelse at kigge tilbage ind i sin gamle kendte komfortzone, og sige "hvor var det dog let at leve der inde". Det er en helt naturlig del af det at vokse. Vi har let ved at klikke tilbage i vores kendte rammer, når det hele bliver lidt for spændende.

Men du er begyndt på din rejse, og det at kigge tilbage vil kun give dig hovedpine, og bestemt ikke hjælpe dig på rejsen. Så skynd dig at kigge frem ad - ud på alt det spændende du finder der ude i Mulighedernes Land.

2. Nyd den udsigt du har
Tænk på hvor mange mennesker der bliver påvirket positivt, og hjulpet af den udvikling du er inde i. Lige meget hvad du laver, og hvad du tilbyder, så vil alle få fordele af at du vokser som menneske. Så hold dit fokus på det.

3. Begynd at visualisere en ny, større, og meget bedre dig
Jeg har ofte brugt metaforen med, at man vil være en der "går i store sko". På en eller anden måde, så hjælper dette billede mig med, at kunne forestille mig den påvirkning jeg gerne vil have på verden.

Du kan vælge et hvilket som helst håndgribeligt symbol der passer til din situation, og som viser dig hvordan du gerne vil påvirke verden, og dit liv.  

4. Husk altid på hvor lidt du ved
Det at bevæge sig ud i Mulighedernes land handler ikke om, at du ved alt fra starten. Det handler om at udvikle din evne til at prøve nyt, din villighed til at begå fejl, og til at følge din intuition, og dine instinkter. Din intuition er en meget bedre guide en nogen instruktions bog du overhovedet vil kunne finde. Den vil styre dig i den rigtige retning når du virkelig lærer at lytte til den. Den giver dig DINE LØSNINGER, og ikke alle andres.

Noget af det vigtigste for dig, eller hvem som helst der bevæger sig ud på denne rejse, er at kunne fejle med ynde. Næsten hver dag vil man opleve en form for modgang eller frustration. Ved at være bevidst om at man ikke ved det hele fra begyndelsen, og ikke ville gøre alt perfekt lige fra starten, tør man tage fat på endnu større ting. Hvis man er bange for at fejle, og for ikke at kunne gøre det helt korrekt i første hug, begrænser man sig meget.

5. Husk det er kun et spil
Det kan godt være du investerer meget i at tænke stort. Måske har du store beløb investeret i din drøm, eller måske er din risiko, at du har fortalt om dit projekt til venner og familie, som du nu bare føler venter på at du flopper.

 

Men det betyder ikke, at hele dit selvværd skal være koblet til dine resultater. Se hellere dette store projekt som et spil, for på den måde vil du have meget lettere ved at have succes. Hvis du fokuserer på at du ikke må fejle, så stiger din risiko væsentligt, for som jeg har nævnt i mine foregående nyhedsbreve, så vokser det man fokuserer på. Derfor er det bedre at fokusere på de store muligheder man har, i stedet for at fokusere på mulighederne for at det går galt.

Hvis du ser det som et spil bliver det meget sjovere, og glæde og sjov er den virkelige drivkraft i vores liv. Så hvis du ikke har det sjovt på din rejse, så skal du vælge en anden vej.

Så bare gå i gang . Træd ud af komfortzonen ved at føre dine tanker, og drømme ud i virkeligheden. Og tro mig eller ej - Du ved inderst inde nøjagtig hvad du skal gøre. Du skal bare grave ind og få det frem.

God rejse....

 

 

Kilde : http://coachacademy.dk